Emelő-berendezés gyártó üzem és kapcsolódó eszközbeszerzés a Modul-Stor Kft. nemesvámosi telephelyén kapacitásbővítés érdekében.
A fejlesztés fő célja a pályázati felhívás címével megegyezően a vállalkozás kapacitásának bővítése.

 

 

A kedvezményezett neve:

MODUL-STOR HUNGARY Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe:

Emelő-berendezés gyártó üzem és kapcsolódó eszközbeszerzés a Modul-Stor Kft. nemesvámosi telephelyén kapacitásbővítés érdekében

A szerződött támogatás összege:

29 333 183 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

30%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A fejlesztés fő célja a pályázati felhívás címével megegyezően a vállalkozás kapacitásának bővítése. Az elmúlt években tapasztalt piaci igényeknek megfelelően, a belföldi és export piaci keresletnek való megfelelés miatt a vállalkozás életében fejlesztés vált szükségessé, melyet a vállalkozás vezetése már korábban felismert, így az emelő-berendezés gyártó üzem tervezése és az építéshez kapcsolódó engedélyezési eljárás már megtörtént, az építéshez kapcsolódó jogerős építési engedély is rendelkezésre áll. A magasabb hozzáadott-érték elérése mellett a versenyképesség növelése, a piaci részesedés növelése és gazdaságban betöltött szerep növelése, valamint a foglalkoztatottság növelése is szerepel a vállalkozás céljai között. Mivel a hatékonyság, a rakodás könnyítése, a munkaerő megtakarítás napjainkban minden cég számára meghatározó tényező, az elmúlt években egyre több területről jelentkeznek igények ennek a kérdésnek megoldására. A cég speciális hordozható daruja már több mint 800 helyre van telepítve a magyarországi vízművek nagy részénél, az új beruházásokhoz pedig ez a daru van előírva, mint elfogadott és a kategóriájában a legjobb megoldás. A kishaszonjárműre szerelhető daruk a MOL-nál, valamint más különböző szolgáltatás végző cégeknél, építőipari vállalkozásoknál, akár egyéni vállalkozóknál és egyéb olyan cégeknél van jelen, ahol a tevékenység kapcsán emberi erővel nem emelhető terhek mozgatására van szükség. Az emelő-berendezések tervezését és gyártását, valamint a szerviz autókhoz kapcsolódó termékek gyártását már végzi a Modul-Stor Hungary Kft., azonban a jelenleg rendelkezésre álló telephelyen a termékek gyártása sokszor helyhiányba ütközik, valamint a gyártó berendezés és eszközök sem bizonyulnak elégségesnek a tevékenység ellátásához, így jelenleg a tevékenység végzéséhez igen kiterjedt gyártási kooperációra van szükség. Jelen projekt során kialakításra kerülő telephelyen ezen hiányok feloldása történhet meg. Az új csarnok kialakítása megfelelő környezetet és körülményeket biztosít az emelőgépek alkatrészeinek a gyártásához és a termék össze- és járműre szereléséhez. A nagyobb hely egyszerre több emelő-berendezés gyártását, valamint jármű fogadását teszi lehetővé, ami a mostaninál nagyobb kibocsátási kapacitást eredményez. A külső kooperáció megszüntetéséhez azonban nem elégséges a helyet biztosítani, a munkaeszközök beszerzése is szükséges. A beruházás megvalósításával az alkatrész gyártás minden fázisa saját hatáskörben elvégezhető. Ezáltal csökken a gyártási költség, növekszik a hozzáadott érték, rövidebb lesz a szállítási határidő.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2019.07.04.

Projekt azonosító száma:

GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00058

Modul-Stor Hungary Kft.

Székhely: 8200 Veszprém, Szilvádi u. 56.

Telephely: 8248 Nemesvámos, Szél u. 2.

+36 88 505 502

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© Copyright 2022 - Modul-Stor Hungary Kft. - Minden jog fenntartva.