Az üzleti világban a hatékonyság és a termelékenység növelése mindig is kulcsfontosságú tényező volt a siker eléréséhez. De vajon lehet-e egy kisebb beruházással óriási megtakarításokat elérni? Ebben a cikkben bemutatunk egy igazán inspiráló történetet, amely megmutatja, hogy a válasz: igen!

A Covid járvány kitörése óta a kézfertőtlenítés és a kézmosás kiemelt hangsúlyt kapott.

Mi a különbség a kézmosás és a kézfertőtlenítés között? 

A szappanos kézmosás alapvető lényege, hogy eltávolítsa a kezeken megtapadt kórokozókat, illetve a poros, koszos szennyeződéseket.

A kézfertőtlenítés alapvetően egy eseti megoldás és nem képes minden kórokozót elpusztítani. Ezen felül a hatékonyságát több tényező is befolyásolja – legalább 60%-os alkohol tartalmúnak és virucid hatásúnak kell lennie.

A WHO ajánlása szerint a meleg vizes kézmosás a leghatékonyabb megoldás a fertőzések megelőzésére.

Minden iparágnak megvannak az egyedi technikai igényei, szerszámai, munkafolyamatai. Moduláris elemekből álló polcrendszereinket az Ön igényei szerint állítjuk össze, így optimalizálni tudja folyamatait. A polcberendezés és a munkapadok megsokszorozzák a tárolásra és rakodásra szolgáló felületeket gépjárművében. A strapabíró szerszámszekrényeknek és fiókoknak köszönhetően szerszámai nagyobb biztonságban tárolhatóak, szállíthatóak.

Vevőink járműberendezések vásárlásakor gyakran kiegészítik a megrendelésüket belső járműburkolattal is. Az oldalburkolatoknak köszönhetően a jármű élettartama hosszabb lesz, míg a csúszásgátló padlóburkolat, biztonságosabbá teszi a mindennapi munkát.

 

A Davit-daru általános megszokott autóra szerelhető daruhoz képest kicsit különbözik a felépítése. A hatékonysága a mobilitásában rejlik. Az adott helyszínen elég csak egy foglalatot kiépíteni, amely biztosítja a daru rögzítését, nem kell minden helyszínre beszerelni egy emelőgépet.

Olyan, két részelemből álló emelőgép, melynek csak a foglalata rögzített maga a daru hordozható. Csupán egy –roncsolásmentesen eltávolíthatatlan - foglalat szükséges a műtárgyba, ahol használni akarják. Az emelő önsúlya kicsi, hordozható. Egy ember könnyedén össze- illetve szétszerelheti, működtetheti. Élettartama hosszú, karbantartási igénye kicsi, a szervizelés egyszerű és könnyű. Igény esetén akár járműre is felszerelhető.

Emiatt gyakori szereplő a szennyvízátemelőknél.

A hibátlan és igényes munkavégzés ma már minden területen alapelvárás, így a tevékenységétől függően Önnek is szüksége lehet a haszonjárműve rakterének egyedi kialakítására. Az átalakítások lehetővé teszik, hogy egy hagyományos furgon egyedi guruló műhellyé váljon. A Modul-Stor Kft-nél készséggel várjuk a megkeresést bármilyen egyedi raktérkialakítással kapcsolatban. 

Cégünk a '90-es évek közepén egy üzleti út során találkozott az angliai Bri-Stor vállalattal, akik az egyik legelismertebb járműberendezés gyártó. Az üzleti ismeretség egy baráti kapcsolaton keresztül született. Pár hónappal később – az ismeretségre hivatkozva - a Bri-Stor felkeresett bennünket, hogy szeretnék, hogy mi legyünk a magyarországi forgalmazói. Megbízhatónak és kategóriájában kiemelkedőnek tartjuk a vállalat termékeit, így nem volt számunkra kérdés az üzleti kapcsolat létrejötte.

Hatékony munkavégzéshez nélkülözhetetlen a jó munkaeszköz megléte.

A vállalkozásunk indításakor kis daruk értékesítésével kezdtünk, majd folyamatosan egészítettük ki a portfóliót a vevői igényeknek megfelelően, így került a horizontunkra az emelőhátfalak értékesítése felszerelése, üzembe helyezése.

Amikor elkezdtünk foglalkozni ezzel a szegmenssel, felmérve az igényeket, már teljes körű szolgáltatásként indultunk neki és az üzembe helyezésen felül a vizsgáztatást is biztosítjuk.

Az értékesítés során számunkra a legfontosabb, hogy a vevő tevékenységi körének a legmegfelelőbb terméket tudjuk javasolni.

Az árajánlatkérés során gyakori egyeztetési téma, hogy az érdeklőnek milyen emelőhátfal lenne a legmegfelelőbb. Fontos szempont természetesen az ár is, de ezek előtt kérünk tartsd szem előtt:

  • a tevékenységet,
  • a jármű önsúlyát, mely nagyban befolyásolja, hogy milyen méretű hátfalat tudunk felszerelni
  • a munka során történő súly felemelését.

Ezt a három szempontot figyelembe véve, biztosan a Neked megfelelő emelőhátfalat tudod kiválasztani!

Bár a cím talán megtévesztő lehet, most nem arról szeretnénk írni, hogyan kell hatékonyan kezet mosni hat lépésben. Ha kíváncsi vagy rá, akkor kattints a linkre és olvasd el előző Blog bejegyzésünket ezzel kapcsolatban.

A kézmosás fontosságára napi szinten hívják fel a figyelmet illetve számtalan videó és plakát készült erről.

A hatósági ajánlások alapján a kézfertőtlenítés  és a meleg vizes, szappanos kézmosás hatékonysága egyforma hangsúllyal történik, ugyanakkor az amerikai egészségvédelmi hatóság (CDC) erről másképp vélekedik „az alapos, zsíroldószeres, legalább húsz másodpercig tartó kézmosásra van elsősorban szükség, fertőtlenítésre pedig csak akkor, ha valamiért épp nem áll módunkban kezet mosni.”

A daru, mint emelőszerkezet körülbelül az első komolyabb építkezésekkel együtt jelent meg, ami képi feljegyzések alapján egészen az ókorig visszavezethető. Három nagyobb részegységre bontható a szerkezet, mégpedig az emelőműből, a mozgatóműből, és ezt kiegészíti egy tartószerkezet. Kezdetben fából építették, de napjainkban ezt felváltotta a fém.

A korai időkben ezt még emberi vagy állati erő segítségével működtették, a 19. századtól már a gőzgépek hajtották, majd a 21. századtól pedig villamos hajtás vagy belső égésű motor a hajtóerőforrás.

Érdekesség, hogy a fából készült daruknál nem volt akkora szükség kilincsművet vagy féket felszerelni a teher lefutásának megakadályozáshoz, aminek oka az volt, hogy a szerkezetben olyan nagy súrlódás keletkezett, aminek köszönhetően, csaknem önzáró mechanizmust alakult ki.

UNICEF 2008-ban szervezte meg először a kézmosás világnapját, azóta minden évben megtartják. A kezdeményezés azért született, hogy felhívja a figyelmet a kézmosás fontosságára. Világszinten szeretnének erre nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy a fertőzések számát csökkentsék. Rendszeres, szappan nélküli kézmosás hiánya miatt kialakuló fertőzések (hasmenés, tüdőgyulladás) egyik eredménye, hogy évente több millió gyermek veszti életét. Kutatások kimutatták, hogy a hasmenéses megbetegedések száma akár 45%-kal is csökkenthető a légúti betegségek pedig 23%-kal csökkenthetők a gyakori meleg vizes, szappanos kézmosással.

„A kézmosás az egyik legjobb módja a koronavírus fertőzés elhárítására..”.

Napjaink egyik leggyakoribb kérdése, hogy a kézfertőtlenítés van-e olyan hatékony, mint a szappannal és meleg vízzel való kézmosás. Nem olyan egyszerű erre feketén-fehéren kimondani az igent vagy nemet.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) azt javasolja, hogy mikor lehetőségünk van, szappanos meleg vízzel mossunk kezet.

A szappanos kézmosás során, olyan baktériumokat is el tudunk távolítani, amikre a kézfertőtlenítők nincsenek hatással köszönhetően a nedves vizes közegnek, ami növeli a szappan hatékonyságát.

Modul-Stor Hungary Kft.

Székhely: 8200 Veszprém, Szilvádi u. 56.

Telephely: 8248 Nemesvámos, Szél u. 2.

+36 88 505 502

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© Copyright 2022 - Modul-Stor Hungary Kft. - Minden jog fenntartva.